Saya pregnant 7 weeks tapi saya puasa , okay ke untuk baby ?

6 Balas

kalau saya, saya tak puasa . sebab pembesaran baby sangat penting time awal2 ni. puasa boleh ganti, nyawa tu tak terganti. lagipun awal trimester memang tak digalakkan puasa. saya yang menyusu pun tak puasa sis everyday. ada hari saya puasa ada hari tak. saya tak puasa kalau susu badan tak banyak atau payudara lembik je takde susu. akan puasa kalau susu sampai membengkak jadi akan cukup untuk baby seharian. tahun lepas time pregnant pun saya tak puasa, saya tahu saya pregnant time 9hari sebelum raya . time tu 5 - 6w.

1y ago

Thankyou awak 🙏🏻

saya selang seli puasa, lepastu 6w keluar keputihan coklat. jumpa dr, dr kata tak digalakkan berpuasa sebab awak penat & baby perlukan nutrien.

Sy 8 week x puasa sbb pertama sy risau baby x cukup zat… kedua sy mudh masuk angin .. lately sy kurang portion tp kne kerap…

Dr pakar tmpt sy check ckp tak payah puasa dulu. Sbb masa awal2 ni baby perlu kn bnyk nutrisi nk membesar.

1y ago

kalau teruskan puasa xpe ke?kalu ikutkan last period dah 7w..tp scan xnampak lagi😔

Saya dah 8week dah start tak puasa sebab sye mengigil bile puasa tenaga tak ada..

Saya 7 weeks tk puasaa