Hi... Sape sini 34 weeks.. berat baby 2.1kg.. macam mane nk naikkan berat baby yer?

4 Balas

sis, Sy dulu Pon doct ckp berat baby kurang dari sepatutnya. 2.33 masa 35w. then Sy minum susu full cream pg dan malam. Sy kurang boleh minum susu mengandung. jd Sy tuka ke susu dutch lady kotak tu. buah semua tu mcm biasa. mmg dari awal pregnant Sy mmg makan. Sy bersalin 39w. baby 3kg. ☺️ semoga dipermudahkan kan urusan sis. jgn down ya. ♥️

1y ago

trima kasih sis bg info.. sbb sy mmg x minum langsung susu ape2. sbb x suka.. n nati sy akn ikot cadangan sis yer..tq..☺️

Doktor ada cakap tak baby kecik? Kalau takde, tak perlu la risau. Jangan terlalu fikir benda yang tak penting. Selagi doktor tak mention baby iugr or kurang berat, awak teruskan je la pemakanan seperti biasa.

Boleh minum susu full cream/fresh milk hari2. Ambik cheese jugk boleh bantu naik beray bby

doctor cakap baby kecik ka?

1y ago

selagi doctor xinform pape inn shaa allah baby awak okay. next check up if ada scan lagi awak tanya je doctot okay if ada rasa risau dlm hati awak☺️. kalau kita xtnya kdg2 mmg doctor explain dkt kita awak. sama2 awak❤️