ibu ibu tumpang tanya , sy br msk 2nd trimester 16 w. nk mnm susu tp btl ke susu punca bby bsr ?

1 Balas

tak pun. saya minum susu sepanjang kehamilan. pagi petang malam mesti minum. berat dia normal je ikut minggu yg sepatutnya

2y ago

tgk jgk diet pemakanan kita yg lain tu camne. mcm saya byk alah jd nasi pun tkde makan. byk sayur buah. makanan bersup dan rebus je sepanjang pregnant. so mmg berat baby normal. takleh nak salahkan susu je jgk sbb susu tu sumber calcium. kurang calcium nnt effect perkembangan tulang baby