Korang akn rsa gerakan baby brpa minggu?sbb sy dh 12weeks tpi perut xrsa apa2 dn perut mcm xnaik pom

18 Balas

kalau sy 12 week xnmpk perut.. dalam 20 week ke atas bru nmpk... sama dr anak 1st sampai ank yg ke 3.. utk gerakan bby siang hari xsempat nk rasa.. tp kalau malam masa baring2 tu dalam weeks ke 18 bru rasa mcm denyut nadi kat perut 😅😅😅😅😅,seronok..rupanya ada orang kat dalam perut😍😍😍😍, puan xpyh runsing.. janji doktor cakap okey..hehehehe

it depend to individual...my first pregnancies 6 weeks dah x blh pkai jeans or seluar y berbutang...baby bump naik awai...some ppl 12 weeks still x nampk apa...jgn risau byk y penting time check up doc update baby ok dn shat...

3y ago

sama dgn saya....

saya baby dah 18 weeks and still confuse tu baby gerak ke angin ke apa 😅😂 and perut tak obvious sangat pun. katanya 20 weeks baru rasa, tak sabar

saya rasa pergerakan baby masa 20 minggu. itupun sebab Dr kata baby tengah gerak. masa cek dgn Dr baru tahu, ouh mcm th rupanya rasa baby gerak. 😂😂

3y ago

Maaf boleh tau mcm mana rasa baby gerak?

saya 13 wek suda tapi belum lagi saya rasa.saya mengandung yang lelaki kuat gerak dia.tapi kali tidak

minggu ke 18 start rasa.. mula2 mcam bubble tiup2 letup..bape hari lepas tu baru jelas rasa die gerak

1st pregnancy 20w keatas sis..kalau sblum tue klu rezQi bleh rse 15w ke rse macam angin lalu jeee

18week baru bole rasa gerak tapi lembut rasanya dia girl hehe . 19-20week baru nampk perut

sy 12 weeks tu bump bru nk ada. ank sulung. start rasa bby gerak 20 weeks ke atas.

Klau 1st bby normal perut x nmpk naik lg.. Biasenye bby mula gerak 16w ke ats..