Saya nk tanya..awal kehamilan memg kita akn sembelit ke..IBU2 ada tak mcm sya mslah smbelit

6 Balas

sy pun sembelit jgk.. pastu try makan pisang ngan betik terus ok. yg penting klau dah rsa nak buang air besar tu, terus g toilet..sbb klau tahan lama sikit tu yg bt sembelit & lg susah nk kluar.

Saya awal pregnant ni buang air besar 2 hari sekali kadang sampai sakit kepala tak membuang 😩

Banyak kan makan buah seperti buah naga & pisang . Saya tak sembelit sejak makan dua buah ni

dh mkn dh smua tu tetp smblit jgk ..adoii😅😅nk mkn ubt tkt sb awl lgi

sya pun sama ..sembelit jugak..tak taw nak buat cm ne da

Saya 3 hari sembelit je😩😩