Najis bayi 1bulan warna hijau cair. breasfeeding

#firstbaby normalke bayi 1bulan najis warna macam ni? skali buang tu limpah pampers .

Najis bayi 1bulan warna hijau cair. breasfeeding
5 Balas

Kalau puan risau dan rasa tak normal, puan ambil gambar najis tu dan bawak anak ke jumpa doc. Tunjukkan kat doc. Kalau bagitau verbal je, doc tak tau. Masa anak sy berak najis keluar warna hijau, sy bawak anak jumpa doc terus dan tunjuk gambar najis tu. Doc ckp normal sebab najis tu bercampur dgn bile (cecair hempedu). Masa tu anak sy umur 4 bulan lebih. Dia fully bf je, tak ada minum formula dan sy tak consume apa2 ubat atau supplement. Ni pengalaman sy la

3y ago

okey sis. terima kasih kongsi pengalaman 😘

baby fully bf ke? selalu kalau fully bf dia akan kuning. Kalau hijau, becampur dengan susu formula. kalau nak pastikan lagi, rujuk doc 👍

baby menyusu sekejap ke? maybe penyusuan tak betul, baby dapat foremilk je.

sis ade Mkn pe2 ke..bb ade kembung x..biase klu bf najis kuning

3y ago

makan nasi putih ikan bakar dgn sayur air macam biasa je start dari awal pantang. dh sminggu still xbalik mcm asal lg najis dy.

sis ade Mkn ubt2 x