saya audah hamil?

#firstbaby nikah 10/7/2020. last period 30/6/2020. check dr 17/8 (-). 31/8/2020 check clear blue (+) 1-2 weeks.. berapa usia kehamilan saya?

2 Balas

Usia kehamilan dikira dari tarikh last period dear bukan tarikh bersama suami .. oke jika dikira sekarang awak dah 8minggu maksudnya 2bulan ..clear blue digital jika waktu check tu dia tunjuk 1-2weeks bermakna kena tambah 3minggu belakang kotak tu dia ada ajar cara kira 😊so kadang upt digital ni dia detect hcg (hormon kehamilan )makin tinggi maka dia akan tertera ibarat kita pregnant dah lama padahal masih baru ..jika persenyawaan berlaku ketika bulan 7 maka awak akan hamil dan sekitar usia 8minggu kebawah sahaja setakat ini ..jadi jaga diri baik2 jangan lupa ke klinik untuk checkup.. Jangan pening pasal usia berapa nanti bila dah nampak janin dan kantung kat situ doc akan cakap berapa usianya mengikut size ..tahniah awak bunting pelamin tak semua orang dapat ..banyakkan membaca yea

4y ago

hi dear masih baru lagi tu kemungkinan 4 atau 5 minggu tahniah puan jaga kandungan baik² jangan lupa makan acid folic Dan amalkan pemakanan yang sihat elakkan ambil kafien atau makanan separuh masak..apa² pertanyaan boleh tanya saya

tq soo much doktor :-)