Ada tak sini yang pregnant 7 week,tak boleh nak jamah ayam , Loya muntah..nak mkan ikan jerr

4 Balas

saya time prgnt dlu takde la xley makan ayam. tapi saya xsuka bau ayam. sebab rasa ayam tu cam busuk je bau. pdhal sebelum prgnt elok je ari2 mkn. jd sebab x tahan bau tu saya elak je mkn. mkn bnda y ley mkn je. tp kalo tringin mkn gk even menahan rasa cm bau busuk tu

sy x boleh Langsung bau ayam..kalau sup ayam ke lagilah boleh muntah bau..tp dh masuk minggu ke 11 sy try makan ayam goreng boleh pulak..dia xboleh ayam berkuah..mmg loya.. telur pun awal2 x boleh juga..bau hanyir gitu..

sama mcm sy. awl pregnant langsung xleh mkn ayam. nk muntah dan xboleh telan. mkn ikan n daging, pastu suka mkn kropok lekor.? sy focus apa yg boleh mkn je sb xnk perut kosong. masuk tri k2 br bleh mkn ayam dan semua2.

7mo ago

ada2 je kan ?

Food aversion during pregnancy is normal due to hormones changes. Kalau saya jadi tak suka makan nasi. Bau nasi pun saya tak suka.

7mo ago

Hahaha kann. It's all thanks to pregnancy hormones ?