Minum minuman manis berAis adakah elok bagi ibu mengandung ? Sukar untuk saya berhenti. Ada pandngan

2 Balas

Minum berpada. Sekadar merasa okay. Dari segelas tu sekali hadap minum sesikit. Myb pg 2 teguk, ptg 2 teguk ke. Slow2 blh behenti. Biasalah tu panas2 dpt pulak air manis sejuk2. Satu lg tips make sure dlm rumah tkde air manis. Sy since gdm tk beli pun susu pekat ke kordial ke milo ke terus stop. Senang nk kawal

Minuman berais tiada masalah. Yang masalah minum manis yang berais. Peluang tinggi untuk berat badan ibu naik mendadak, peluang tinggi untuk baby besar dan peluang tinggi untuk hidap kencing manis ketika hamil.