Susu formula

#firstbaby EDD saya 29/03.. tapi saya dah prepare semua barang untuk dibawa ke labour room.. baru tadi saya bukak susu formula dutchbaby and transfer masuk dlm container kecil just in case lepas bersalin susu tak keluar or lambat keluar.. But then baru saya perasan dkt packaging tu tulis ‘habiskan dalam tempoh sebulan selepas dibuka untuk kekalkan kesegaran susu’.. tak apa ke kalau saya gunakan susu dlm container tu jugak nanti? ada kesan buruk ke? sebab edd hujung march.. bantu saya 🥺#ingintahu

26 Balas

adehhhhh2 🤦🏼‍♀️. awalnya buka susu tu. takperlu pun standby bawa fm ke hosp. kalau kata susu ibu tak keluar ke lambat keluar hosp ada susu standby. nanti nurse2 kat sana akan ajar cara urut utk keluarkan susu. and lagi satu sentiasa positive ya. ingat baby kita selalu insyaAllah susu ada. jgn stress je. aduh dah membazir pula susu tu. susu kalau dah buka mmg tahan sebulan je. jgn pakai da lebih sebulan. pikir perut anak tu.dah lah fresh from oven lepastu nk bg susu expired. hm sian ke baby.