Susu formula

#firstbaby EDD saya 29/03.. tapi saya dah prepare semua barang untuk dibawa ke labour room.. baru tadi saya bukak susu formula dutchbaby and transfer masuk dlm container kecil just in case lepas bersalin susu tak keluar or lambat keluar.. But then baru saya perasan dkt packaging tu tulis ‘habiskan dalam tempoh sebulan selepas dibuka untuk kekalkan kesegaran susu’.. tak apa ke kalau saya gunakan susu dlm container tu jugak nanti? ada kesan buruk ke? sebab edd hujung march.. bantu saya 🥺#ingintahu

26 Balas

Sy prepare semua awal jugak. Tp sy xbukak pun plastik susu. Cuma buang kotak. Beli kotak paling kecik je lactogen. Masukkan container kecik jugak lam bag. Nanti kat hospital baru bukak. Sis dah bukak tu sdekah je laa kat sape2.. Sebab baby baru lahir kita xtau dia sensitive macam mana perut dia kan. Jgn amik risiko. Anak 1st sy bawak je susu fm ke hospital, tp sy sorok2.. Nasib bawak sebab sy memang xde susu. Anak melalak nurse sibuk nak suh bg susu, dah xde nak buat macam mana 😌 Dah dengan sakit czer Lg, nak bangun pun susah, sengal jugak. Last 2 dia amik anak sy yg tengah melalak tu bawak p mana tah. Pastu bawak dtg balik dah Siap tido 🙄 kompem2 dia p bg susu botol jugak kat budak tu 😜. Kenyang tido laa, kalau lapar xde nyer nak tido helok jer. Pastu sy bg je susu botol sorok2, nurse Siap pesan jgn bg doct nampak. Dah balik kg, bidan dah berurut pun still xde susu. Pam pun dpt 1oz jer..