Kalau first pregnant.. Kerap ambil minum sejuk.. Ada kesan pada kandungan tidak? Ingin tahu buntu...

12 Balas

Kandungan xde problem. Takut mak ada problem nnti. Batuk n selesma. Mntalah dijauhkan dr kena batuk. Rs mcm nk pecah perut bila batuk. Sy kna selesma n batuk. Selesma pun tebalnya hingus tu semcm. Pdhal dh lama x batuk selesma or demam

Air sejuk bila masuk dalam badan automatik ikut suhu badan kita sis.😊 Lagi satu , toksah percaya minum ais / air sejuk boleh sebab kan baby besar, yg sebabkan baby besar kalau minum air manis banyak.

semalam ada terbaca article pregnant boleh minum air sejuk. asalkan bukan yg manis2 dan bergas. saya pn first pregnant kdg dlm sehari air sejuk saja boleh masuk

Sy minum je air sejuk.. kalau xde air sejuk mmg tekak nie x blh masuk dgn air lain.. sy kene minum air dlm peti.. wlpn cuaca sejuk ttp minum air sejuk...

Okay je taoi jgn lak minum air manis sgt ..kot2 ibu kena kencing manis time pregnant ...sya minum air sejuk jgk 😆ank xde besar nye mase lahir 2.3kg je

air sejuk bolh minum...tambah g ada air sanquick tanpa gula..minum Sdp je..tpi KLU ais sy PON x brni nk minum..Sebb perut slu kembung.

takde juga. sbb makanan bila dah masuk ruang perut automatically jd suam

bolehh jelah.. jgn jer minum.manis dan bgas.. nanti sndiri susah haha

sy time pregnant suka minum ais kosong.kadang2 pgi kunyah ice cube

sy ok je..sejuk kosong..sejuk manis x blh sgt.hehe