hi mommies . ada siapa tak yg due 21/6 dah ada tnda bsalin ? normal ke kalau baby kerap mengeras ?

8 Balas

samalah sis due kita , baby kerap ngeras sakit belakang , sakit celah kangkang . pusing kiri kanan melentang semua sakit . lagi lagi tarik nafas terasa perut ni ikut tertarik . even dah mengandung ni masuk kali keduaa , still tak tahu lagi ni palsu atau yang betul 🥲🥲

Sy due 19/6, mengeras tu xde sgt. Lps mnd air panas, sakan gerak. Suka gerak2 dgn bontot2 sekali. Selalu senget sebelah. Pakej tmbuk pundi kencing sekali.

Due kite sma sy plk xtau beza mngeras ke x sbb rsa prut tegang je tp tak sakit 😅 sy org yg xprna sakit snggugut jdi xtau msa mula pregnt je ade sakit prut sikit

12mo ago

Haha sama la kite. Sy lagi la awl2 pregnant pun xde sakit perut. Sama jgk due kite hehe. Xtau jgk rasa mengeras mcm mana🤣

Due sama ..bby kerap mngeras + sakan joget ..tak menahan nahan dh sakit pelvic ni..asyik pujuk bby suruh kluar 37weeks ++..

12mo ago

Sy pun rasa mcm tu. Tu tanda2 hampir nk bersalin ke?

due sya bln 7 ... baby kuat mengeras ... sakit mcm contraction... sya takot bersalin awal ... harap sampai la 37@38w

saya dah warded dah pun tanda daqah dah keluaq

12mo ago

due 21/6 ke sis

12mo ago

https://vt.tiktok.com/ZSLRDVLrF/

saya 22/6 sis .

12mo ago

tapi sekarang dah asyik rasa sakit yang kerap je normal ke? contraction palsu ke atau dah nak bersalin ? sorry first baby mom