Morningsickness yang teruk

First trimester ada ke macam saya mabuk yang teruk. Nak makan tak boleh langsung. Saya hanya alas perut dengan roti, biskut, nestum. Makanan berat memang tak boleh makan mesti muntah. Tapi lapar sangat. Letih teramat. Sering sakit kepala. Lidah rasa pahit, rasa payau. Kadang macam nak nangis 😢sebab rasa tak tertanggung. Macam mana ye risau dengan kandungan. 18/10 baru appt buka buku dekat kk. Anak kedua. #pleasehelp

1 Balas

Syukur dpt makan juga. Redha, sabar dan syukur dgn ujian kehamilan ya. makan kerap tapi kuantiti sedikit, buat roti wholemeal + telur + sayur.Makan berteman, minta suami suapkan.