14 MINGGU TANPA PERUT

First of all tajuk mesti kena gempak baru ada yg nak baca 😂😂.. okay back to question.. sy pregnant 14 minggu but still xnampak perut.. tp bila rasa dekat bahagian rahim tu ada tiny bump.. it's normal? #firstmom #firstbaby

18 Balas

Saya pun 14 minggu macam bengkak sikit je bawah tu. Lemak perut atas pusat pun tinggi lagi dari baby bump. Should be normal je asalkan pergi scan tu saiz baby sama besar dengan week pregnancy. Saya kurus. Tengok gaya 7 bulan baru nampak pregnant ni 🤣

sy pon 14week tapi mcm 6bulan dah sis..adikberadik pakat suka duk gosok² perut sy😂..anak first setelah 12y kawin..Alhamdulillah..tanya dokter kenapa besar sangat,dokter kata is normal sebab setiap hormon ibu mengndung xsama...happy tengok perut sndiri🤭

sy pun dah 14 weeks tapi rata je perot ..kalau sndr tngok nampk sikit,,bila pakai bju trus rata ..hari2rasa nk scan tngok dia 😭...tapi mingu lpas 12 week scan dia shat je dkter kata kne dgn usia dia ..tp dah 14 weeks nampk kcik jgk..overthnking kte sbg ibu2😆

Sya 15 weeks anak ke 3 dh ada sikit baby bump kalau pakai baju lgsng tk nmpk hehe kalau first baby lg lmbt sikit nmpk sy anak sulung perut kecik je smpai bsalin anak besar je 3kg++

Eh sama. Saya pun 14w tak nampak perut lagi & bahagian rahim tu mmg timbul sikit. Ingatkan baby ada situ rupanya tengok dr scan baby ada dekat area bawah pusat je

normal tu.. asalkan bby puan sihat ok lh.. sy 28 minggu tp perut x besar sngt.. tp bila scan doc ckp bby sihat, membesar dgn baik

sy kalau lepas membuang, baby bump xnmpk.. kalau dh lepas mkn mcm pregnnt da 5 6bulan plk.. xthu la kalau sy sorg je mcm ni.. padahal dah 15week dah😄

Bagusnya tak nampak perut, saya 14 weeks perut dah buncit macam pregnant 6 bulan 😅 segan pulak keluar jalan org ingat sy dah 5-6 bulan 🙈

1y ago

lega bila baca mcm ni, xde la.. kawan sy 14 week jugak tp da nmpk perut .. tu yg risau ..

saya 15 weeks pun tak nampak sis. dgn berat 41kg je. tapi kalau baby berguling ada nampak timbul bawah pusat. lepas tu dia hilang balik.

Eh saya pun risau gakk dah 15w tak besau² perut nii.. terfikir jugaa betul ke pregnant hahaha . Badan kecitt haritu timbang 39kg jee..