Klimaks ketika bersama suami

First of all soalan saya agak sensitive utk setengah org, tapi saya dah buntu sgt, tak tahu nak tanya siapa, nak tanya dr kami segan. Saya pregnant kali ke dua 11week dan pernah ada sejarah gugur masa kandungan pertama 8week. Bila saya bersama suami memang suami akan bagi saya capai klimaks juga, (dah jadi kebiasaan kami dari awal kahwin) sepanjang pregnant, time saya bersama suami mmg takkan masuk dalam. Cuma 2minggu kebelakangan ni makin kerap kami bersama, (dlm 4hari sekali) Tak ada cramp perut atau tanda2 lain. Bahaya tak? #ingintahu #pleasehelp #bantusharing

4 Balas

ada stgh cakap klimaks tu leh sbb kan kekejangan rahim.. so avoid kan klimaks awal awal ni.. boleh rujuk doc untuk kepastian sis.. jangan malu bertanya sbb tentang kesihatan sis dan bby

yang saya tau jgn bg suami buang dalam sbb air mani blh menyebabkan contraction tapi sbb sis ada sejarah gugur jgn terlalu kerap bersama awl2 ni.mungkin seminggu skali

tye doc. selalu ade history miscarriage doctor xgalakkan utk bersama masa 1st trim. sbb kandungan still fragile.

Normally tuk yg ada history miscarriage tak digalakkan bersama terutama 1st trimester, lebih baik tanya pakar.