Baby Kicks

Saya first time pregnant and saya nak tanya pregnant mom or mommy mommy yang dah ada pengalaman. Usually mommy waktu pregnant anak first dapat rasa baby kicks or baby bergerak waktu weeks berapa ye ? Thank you bagi yang reply 🤍 #firstmom #ingintahu

24 Balas

Hujung 1st trimester ada la rasa sikit tapi tak nampak sangat. 2nd trimester baru nak rasa lebih & kadangkala ada light kick tak terasa sangat. 3rd trimester, bersedia la tgk perut tu nampak ada gelombang bergerak, kidney senak jap, dia bergerak lebih kalau lambat makan atau tak suka posisi baring kita, segala macam la dapat 😅 kadang dia hanya ubah posisi kepala, ada masa menggeliat, ada masa tendang kuat sangat.

3w ago

situasi kite sama kak

saya rasa masa minggu 24,. tgah malam pujul 12.03am. siap catit utk kenangan anak first. haha. kalau sebelum2tu rasa light2 je. tapi sekali tu je lah rasa,lepastu x rasa lagi.mybe kena tggu 3rd trimester nanti baru rasa kuat semula

Saya start rasa masa anak first 18 minggu awk tapi mula-mula tu mcm rama-rama je awk, lepas tu baru makin kuat. Time dah rasa kuat tu, klu nak baby gerak minum air batu mkn coklat ais krim seronok dia dlm perut 😆

Sy msa preg 2thn lps rsa first kick tu dlm 18w mcm tu..yg tu rsa mcm geli² je dlu..n rsa betul² kaki tgn dia ape smua msa dlm 24w keatas mcm tu kot..xigt dah..😅😅

Ikot pada badan masing2 jgk sis..Saya first baby 26w baru rasa..Second baby 14w da rasa baby kick..

Saya yakin gerakan janin pada minggu ke 24. Sebelum tu keliru angin ke apa.

Sy ank first skg nie baby start bergerak 21 mggu..bru ase kick ape smua smpi skg huhuhu

masa first preg, dalam 20weeks bru rasa light², ni second preg, 17weeks dah rasa

Saya pun 1st time mommy..23week baru rasa..especially waktu mlm..