Breastfeeding

First mom here, saya overthinking n risau if susu tak keluar lepas bersalin, terfikir macam mana nak bg anak susu sbab sy inverted n!pples? Skrg 38w massage or try guna n!pple puller pun dah trigger contraction😢 n btw sy ada baca yg air liur bby boleh bg ransangan pada breast untuk keluar susu kan? Tp kalau sy guna nipple shield macam mana pula? #bantujawab

2 Balas

topup ilmu banyak2 sementara belum bersalin. susu ada, nk keluarkan tu perlu cara yg betul. nak tahu cara yg betul tu kena belajar. if takde ilmu betul,org yg nipples dgn breasts normal pun boleh terbabas

follow and masuk group fb happy breastfeeding msia. banyak info dan ibu2 inverted nipple blh nyusukan bby mcm biasa