Supplement/ milk booster

First mom perlu beli apa2 supplement/milk booster tak? Sbb Kita kan tak tau lgi susu banyak atau Tak nanti bersalin? #firstmom #ingintahu

5 Balas

tak perlu.. jaga mindset.. jaga pemakanan.. ambil pemakanan yg sihat..berurut slpas bersalin.. nt lpas bersalin misi akan ajar & bgtahu mknan apa yg blh jd susu meriah.. tmbah² lagi awak 1stmom mmang dia ajar.. klau dia x ajar pun awak kena rajin bertanya pd misi..

masuk kelas breastfeeding hari tu, LC cakap tak perlu sebab tak tahu lagi mcm mana.. takut2 nanti terus bengkak susu, jadi lagi tak ok pulak..

Tak perlu. Cuma jaga mindset nak fully breasfeed anak nanti dan belajar cara urut breast utk ransang pengeluaran susu.

Saya x beli apa2. Lps deliver baby saya makan sayur betik. Meriah susu. Kejap2 pum.

Makan kurma je sis