Get rid Leg cramp

hi everyone ...saya nk tanya how to get rid leg cramp ..saya 7months pregnant ..almost every night leg cramp 😢 sangat sakit ..boleh urut tak ?

8 Balas

sblm tdo sy suh suami urutkan gune minyak urut...bgun tdo kurg la sikit cramp tu...pnh 2x xsilap kne simpul biawak huhu lg sakit dr cramp rse urat kene tarik🤧tu pun punca suke tegangkan/ngeliat time bgun tdo...lps da kne trus beringat xd da nk ngeliat lg🤣

Hi sis..ikut pengalaman sy,nurse bgtau setiap kali leg cramp jgn regangkan kaki hujung..sis kena lawan blk leg cramp tu..mksd nya sis kena lawan blk arah kaki ke ats..

3y ago

Mcm ni jer sis..luruskan kaki then lawan blk ke ats..selamat mencuba😊

Sebelum tido i stretch kan kaki and pakai socks. Alhamdulillah dah takde leg cramp lagi dah.

try makan supplement calcium or masa tidur tu letak bantal kat kaki,

Mnum ssu tiap2 hari..sblm tdo bt regangan kaki..in sya Allah

sapu magnesium oil

jgn regangkan kaki

jgn tgang kan kaki