Bloated 11weeks

Hi everyone Knpa I always rasa bloated byk angin kluar mcm mana cara nak kurang kan bloated tak selesa sgt2 🥺#1stimemom #advicepls #ingintahu

2 Balas

Hormone pregnancy memang akan buat digestion kita slow down, yg menyebabkan angin banyak, selalu rasa bloated. Cuba kerapkan makan tapi dalam kuantiti sikit. Elak makan berat tengah malam, snacking macam buah/ yogurt/ kacang etc tu takpe. Kerapkan juga buah buahan dalam sehari. Air masak tu kena selalu minum. Boleh je jugak sapu minyak sikit tapi bukan minyak panas atau berangin. Tapi sapu bahagian atas perut. Bukan bahagian rahim tau.