What to prepare?? First pregnancy.

Hi everyone, I am 5 months pregnant now and this is my first pregnancy. Boleh tak tolong share apa barang2 yg patut sy prepare utk baby dan diri sendiri. I am more than happy juga kalau korang boleh share apa benda yg I should not invest supaya tak membazir. Thank you mommies☺️.

1 Balas

kalau sy, org kata bazir beli babycot dan carseat, tapi anak sy still guna sampai skrg (1y9m). yg tu depends pd kita, dah kita spend money on it, kenalah guna sebaik mungkin. pastu bab clothing pulak, beli yg basic je dulu, nanti baby dah lahir boleh topup lg. untuk mommy, benda yg sy tak guna sgt is set berpantang yg param pilis tapel tu sebabnya melecehkan 😅

3w ago

I see, thank you for the suggestion. Sy sekarang ni mmg tengah fikir psl set berpantang yg mcm mana nak prepare.