pengalaman bersalinn

Esk dh 40weeks . baby masih selesa dlm perut . tiada tanda2 nak keluar .. any tips utk cepatkan bukaan .. pengalaman anak pertama . #firstbaby #ingintahu

4 Balas

Banyakkan jalan itik, squat and senaman kupu kupu. In sha Allah cpt. Kalau rumah dua tingkat naik turun tangga sekali. Kalau awak masih larat, boleh try bersama dgn husband. Sbb air mani husband tu induce semulajadi untuk contraction

2y ago

Hahahah yeke. Boleh awak. Tapi kalau time awal pregnant kita memang avoid. Sbb kadang alahan la, Kalau rasa okay takda bleeding apa go on je. Jgn buang dalam. Tapi kalau dkt due dah ni mmg elok bersama and lepas dalam. Sbb bagi cepat sikit bukaan tu. Position tu cari yg awak rasa selesa. Sbb perut dh besar kan.

buat squat sis , sy buat squat time tu 36w6d siang buat ..malam terus bersalin in shaa allah semoga dipermudahkan

Banyakkan berjalan itik ❤️ semoga dipermudahkan urusannya sis

bukan ke baby januari ??