Hb tak naik2 10.6

Emm.. Penat lh balik2 pgi klinik cek hb ni.. Tak pandai naik2.. Padahal sudah makan ubat.. Makan pn teratur

8 Balas

Sama ngn sy. Last2 ni makan ubat 4 serangkai tu. Tp hb xnaik dan xturun. Pastu tgk org share dkt fb dia makan iron tablet yg 4 serangkai tu + zincofer. Sy try buat 2 minggu naik dh hb tp doctor kk sy xbg mkn combine gitu. Hmmm kk lain ok je. Ni redho je mkn 4 serangkai je. Next week check up nk tgk naik ke x hb. Klo makin turun sy nk mkn zincofer balik😂 penat dh mkn mcm2 bayam la kerang la daging la xnaik pun hb. Jambu batu hari2 mkn xnaik lnsung hb. Pati delima pun amik haha