Pernah ke korang berpura-pura sebab orang lain?

'Eh nak balik rumah mak lah, kena bangun sebelum subuh masak breakfast. Kena sapu lantai, duduk je dekat dapur pffft~' Ada ke yang pernah berada dalam situasi macam ni? Berpura-pura baik depan mertua? 😕 Kadang bukan sebab apa pon, sebab malas nak dengar orang tua membebel je kot 😞 Ada tak macam ni eh? Cuba komen sikit 👇 #Tapafterhour #luahanhati

Pernah ke korang berpura-pura sebab orang lain?
40 Balas

bg sy x prlu..lmbt laun mrtua akn tau jgk prangai mnantu2 ny..tpi sy Alhamdulillah..dpt mrtua yg baik..memahami..

Perlu! Maksud saya perlu dah duduk rumah orang takkan nk jadi malas. Jadi rajin pun jadi bahan jadi malas apatah lagi .

ehh memang baik pun 🤣🤣🤣 i sorang je menantu perempuan....mertua syg lebih 😂

Sy xde mak mertua… Sb kwin dgn yatim piatu… ermmmm syukur x lalui smua ni… risau pla sy…

Sy jdi diri sendiri mak mentua pun tahu pngai Sy smpi Sy ad anak 1 dia yg uruskan anak Sy..

tah laa min.. cuba brpura pura pn nnti ckp belakang sudahnya suka hati lah mlas nk beria

kdg2 terpakse rajin wlau penat😌..klau x bt lps blk mcm2 kt blakang bunyi

3y ago

min pernah rasa situasi macam ni. Bukan Kita buat sebab nak tunjuk lemah atau mengiyakan..Tapi tak nak cari pasal je 😅

sy jenis x suka pura².klo drumah mcm tu,mcm tu jgklh sy kat rumah mertua.

tak perlu. jadi je diri sendiri. cuma jaga kesopanan jela depan org tua

selalu. kalau mak mertua nk dtg rumah. kalau mak sendiri xpe. 🤣🤣