Apa beza EDD & CDD ?EDD setiap kali appointment mmg sentiasa berubah-ubah date dia kan..😅

EDD 25/4 tapi Corrected Due Date katanya 5/5 (tapi mcm xcorrect ja hihi) btw ingatkan sempat la merasa juadah hari raya..tup2 doc gtau klu caesar kna buat 2week b4 CDD 😳😨😱..doc bagi tarikh 19/4 😭 dats mean 3hari b4 raya.. tapi mcm konfius gak la sbb 2 anak sblum ni caesar gak tapi tgu turun drh sndiri baru g hosp..#seriusnanya

1 Balas

EDD akan ikut tarikh last period. CDD lepas dah scan dan tgk size baby, jadi corrected ikut pembesaran dia. selalunya bila dah 2 kali czer, yg ketiga mmg kena czer jgk. kena buat awal tu mungkin byk faktor risiko yg doktor tu ambil jadi kena buat awal