Preparation bersalin

Due sy oct ni. Makin dkt makin nervous 😬 i nk tnya pgalaman mommies dlm ni. Selain baju baby and mama, toiletries , documents , apa lagi yg perlu dbawa? Thermos, botol air, 3in1 biskut tu semua kena bawa juga ke? Pinggan gelas tu?

2 Balas

Ikut pglmn sy bju bby n mama xperlu bwk bnyk ..sy bwk bju utk balik je, sy bersalin pgi -ptg dh dischrge..cuma bby je kne tahan sehari, bju pon guna sehelai utk balik..sbb bby pkai bju hospitl..document cuma buku pink wajib bwk n ic..2 tu penting..toiletries kne bwk tkut kne warded sehari dua, mcm sy blik mndi dkt umh je sbb blh terus blik ptg tu…biskut roti n air bwk la..air mineral or kotak..sbb lps bersalin , bru terasa lapar..mknn hospitl ada yg sy xberani mkn sbb org ckp xleh mkn cth mcm mee goreng..sy call husbnd mtk hntar roti n air pgi tu sbb lapar..sbb sy mmg xbwk lgsg mknn wktu pi hospitl ..pinggn gelas xpyh la,tp sudu blh bwk sbb dorang xde sedia sudu

2mo ago

Baik terima kasih 🫶🏻✨

sy bawa. dinner dkt wad serve dlm pkul 6pm. so klu lapar tgh2 mlm, ada la benda boleh mkn dan minum. pinggan xpayah, cawan mug plastik dgn set kutleri sahaja bawa. klu bsalin normal awk duk sehari saja. sy czer kurang2 3 hari dkt wad mmg bawa benda2 tu.

2mo ago

Baiklah terima kasih jwb kan soalan sy 🫶🏻✨