due lagi seminggu

due kita lagi seminggu , tapi masih takde tanda apa apa lagi , cuma contraction palsu je kekadang . ada tak tips bagi tak overdue hm takutla

12 Balas

saya baru je bersalin anak kedua bulan lepas tapi terlebih due 41minggu doc bagi tarikh serah diri dekat hospital. macam macam senaman saya buat siap berjalan dengan suami 3/4km sehari tapi baby seronok duduk dalam perut. Saya pergi serah diri dekat pac doc check dah ada bukaan 3cm terus kena admit wad doc masukkan ubat dekat tangan 2jam lepastu dah rasa sakit sakit sikit kiranya pukul 4petang saya dah start rasa sakit malam pukul 8lebih alhamdulillah saya dah selamat bersalin tanpa sebarang koyakan kena gunting dan jahit. sis jangan takut tau insyaAllah semua dipermudahkan perbanyakkan berdoa dan zikir nabi yunus 🫶

11mo ago

tula saya pon banyak berjalann jugak , buat senaman kupu kupu la apala tapi masih takde rasa sakit takde tanda apa apa pon . harap harap baby keluar sebelum due lah . takutt ada yang cakap induce sakit 🥲 . hebatnyee sis tanpa koyak dan jahit , apa tips hehe

biasa camtu lah awak, nak bersalin ni kita takleh jangka. tanda kdg dtg sehari terus bersalin. kdg mmg takde tanda pun.. tau2 nak bersalin. biasa kalau keluar mucus plug akan terus contraction, tak perlu takut overdue, baby akan keluar bila rs nak keluar. due lagi seminggu should be okey, yg perlu risau kalau dah 40w+

11mo ago

thankyou awak sebab tenangkan kita yg takutni . doakan kita bersalin ngam due eh HAHA . anak sulung haritu 37weeks dah turun tanda , 38 weeks bersalin . yang keduani lambat pulak tu yg kita risauu

Kalau time saya dulu .. saya ikut laki saya g kerja naik lorry , g bazar naik moto jalan2 naik moto .. paling win saya cngkung kemas uma mlm rasa haritu .. mlm pertama ad tnda sakit blkng contraction palsu menekan faraj.. mlm raya kedua lendir darah keluar esok kn 24/4 saya bersalin # firstmom

sy 36 weeks g jln mall, sy kemas rumah, 37 minggu dh bersalin, anak 1st sakit perut, anak 2nd asyik ulang toilet rasa nk mmbuang, hope yg ke3 ni bgla tanda yg jelas, kalau x, risau beranak kt rumah je

11mo ago

saya anak sulung 37minggu dah keluar tanda lendir darah , 38 minggu bersalin . yang keduani je takde sakit apa takde tanda apa lagi tu risau tu , janganlaa overdue , mintak keluar sebelum due . macam yang sekarangni memang harihari nak membuang jee, tapi bukan cirit birit . orang cakap tanda nak bersalin hari hari membuang cirit birit

masa sy dulu mlm basuh bilik air setal sambil cangkung. gahahahahaha subuh tu terus nak beranak 🤣🤣🤣🤣🤣🤣 kerap bersama. hari2 pun takpe.

11mo ago

awak bersalin minggu keberapa hehe

Sy g bjalan je dl.. mcm dl suami bwk naik cameron highland.. ladang teh tu hahahahahaa ngan perut besar.. kemain mengah 😆

sama la saya dah 38w3d baby takmo kelusr lagi 🥹

InshaAllah baby Keluar sebelum due. kawan2 kat sini doakan

11mo ago

aminn , terima kasihhh 🥰 .

main bola gym, buat squat, banyakkan berjalan

Jalan, prenatal yoga, exercise. InsyaAllah