yg mana satu nak ikut??

Due date saya,misi kira 17/2/2020 Dokter scan , dokter kata ..due date saya 22/2/2020 #keliru #firstbaby

6 Balas

Misi kira ikot kiraan last period. Doctor check ikot size baby dlm perut. Sye yg 1st lagi best ade 3 tarikh tapi end up lahir masa 37 minggu. Tapi tarikh tu calculation utk kite prepare mental and physical. Huhuhu yg second ni x tahu la tarikh die bile jugak.

doktor biasa dia ekot tarikh scan.. tp doktor ada bgtau, mmg +-1week beza tarikh dkt bku pink n scanning .. mcm sy tiap kali scan mmg berubah2, skjp 11.02 skjp 14.02 lps tu 15.02 😅

Ehh lau 17/2 samalah kite hahaha ... Standby je sis.. sy ada baca pasal pegnen 5% je ibu ngandung akn lahir tepat pd due date.. selebihnye awal or lewat ..

Sbnrnye x byk beza. Tp blh kira starts waktu misi ckp sbb due date tue adalah jangkaan je. Ada je kes bby lahir awal dr due date

Ouhh betul la tu angaran macam tu je .. just buat persiapan n sedia kan diri je nanti nati

Sma lh.. p scan d hosp krjaan ckp 13/1 p scan kt klinik swasta ckp 16/1