X tanda² bersalin

Due date 12/12 tapi x tanda ape² lagi🤷‍♀️ Nak Bersalin normal🥺 #firsttimemom #firstbaby #firstmom #advicepls #pleasehelp

14 Balas

Dah ade peluang bersalin normal lakukan gerakan & senaman serta amalkan pemakanan yg boleh lancarkan persalinan jngn tunggu due date jer x buat pape langsung. Bukan nak paksa baby kluar awal tp supaya dpt bantu mudahkan masa persalinan nnt. Sy skarang dah 36w

Due date kite sma..sy pn masih blm ad tnda2 lg..di sebbkn sy xde mslah doc bgthu akn extend lg smggu klu xbsalin..xpe lah mummy kite fikir positif jelah mna tau baby mmg nk kuar tarikh cntik tu ke..smga dipermudahkn sgla urusan #firstmomjgk

Hi mummy! Normal tu sebenarnya. Baby kekadang belum ready nak keluar. If pregnant awak low risk, normally boleh bersalin normal. Apa apa pun saya doakan yang terbaik untuk awak

1y ago

Terima Kasih banyak awak🥰❤

sama laa sy due 13/12 pon belom ade tanda2 lagi. nie anak kedua , anak first czer jarak tk smpai 2tahun. 8hb kalau tk bersalin doktor suruh msok wad utk induce 😥

Due date 13/12 tapi tk ada tanda juga, sakit ari2 je.. Anak 2nd.. Rasa risau, ank 1st masa 37w5d da ketuban pecah.. yg ni lambat.. aishh ..

1y ago

Sama la edd 10/12 anak ketiga tp baby main2 pulak dr minggu lepas bagi false contraction. Nervous pulak kalo tpaksa serah diri sblm edd sbb ada gdm

Due sama.. Tp rasa hari ni nk g serah diri dah.. 😅 Sbb kat bahagian bawah rasa tegan sgt dah.. Dekat kemaluan rasa senak bila bagun berdiri..

due date kita sama .. perut kerap cramp kat ari² pn ada sakit tp x kluar tanda lg .. semoga kita dipermudahkan bersalin Aamin

1y ago

aminnn..semoga dipermudahkan kita semua

saya pon 12.12 hr tu bukaan 1cm pi blik umah..ni tak terase ade tnde2 nk bersalin..risau jugak..40 minggu kne serah diri sebab gdm diet control

saya pun 12/12 pagi tadi dah keluar tanda terus pegi hospital baru bukak 1cm.doa kan saya selamat & dipermudahkan besalin..

saya due 11/12 pun xde tanda lagi makin hari makin stress😭 risau overdue

1y ago

Sama due 11hb tp tak ada tanda 😭 pagi petang malam exercise & pujuk baby