Due 5.8.23 ✨

Due 5.8 masih belum ada tanda lagi saat nie . semoga d permudahkan bersalinan nantii aamin ☺️

15 Balas

kalau mcm saya dah 38w3d .. lately ni false contraction , pastu bila kluar keputihan dia kluar skali dgn air mcm basah tu tp takde bau . pastu celah kangkang sakit and pinggang pun sakit . perut kerap mengeras . tp saya tak g hospital lg sbb tak trun tanda . mcm mana ye ? sbb saya first mom 😢

Due sy patut 16 Ogos, tp sbb sy ade gdm, 38w kena serah diri, which is suppose 2 Ogos lbh kurg, tp mase last check up on 28th July doc tgk sy mcm x larat + sy kate cntraction mcm kerap, doc check laluan tgk2 da 4cm trus kena admit, pkul 6 lbh sy bersalin da..

saya pun due 10.8 blm ada tanda bersalin jgak risau dibuat nye. baby aktif je bermain. doakn sy semoga dipermudahkn segala urusan bersalin ye. sy doakn utk ibu2 yg tgh sarat tu dipermudahkn segala urusan utk bersalin jgak Aamiin 🤲

1y ago

Alhamdulillah saya dh Selamat bersalin semalam due 10.8. saya doakn semoga yg tgh sarat tu dipermudahkn segala urusan bersalin nanti Aamiin 🤲

Sy due 10/08, perut sllu mengeras dn sakit bahagian bawah perut, pelvis,pingang kiri dn kanan.. ni tanda nak brsalin ke ? Dn ad mucus brown .. tp sakit tu skjap skjap je hilang

saya pun due 5/8, dah dua malam perut mengeras, rasa ngilu ngilu dekat bawah, and rasa sengugut. tapi waktu malam je. siang elok pulak. tanda apa semua takde turun apa lagi.

1y ago

Sama macam saya. Malam kerap mengeras sampai terjaga. Siang elok je walaupun aktif naik turun tangga.

sy 2.8. esk dh due.. Blum ad tanda lagi.. cuma kdg2 ad la rasa false contraction.. hurmm. doakan sy jgk ye.. semoga semua mummies dlm ni dipermudahkan bersalin nnt

Aamiin. sy due 7/8 if xda tanda kena serah diri 6/8. skrg tgh buat jln tiap pagi n ptg 30minit tiap sesi. doakan sy ya semoga baby keluar sebelum due.

1y ago

Aamiin semoga d permudahkan bersalinan nanti ☺️

Due sya 6/8 setakat ni perut je suke mngeras sakit dkt ari ii dgn punggung tpi tanda tak keluar lagi

1y ago

Saya due 2/8,Rabu ni..check bukaan dah 1 cm.Doktor suruh balik rumah dulu.Due date tambah lagi 1 minggu smp 9/8 .Klau bukaan masih 1 cm ,9/8 tu dh hari terakhir sy.Doktor akan induce atau apa yg sewajarnya lh..berserah saja 🧸Harap harap dan berdoa bukaan akn terus buka sebelum 9/8 walaupon dh lepas due date 2/8 ni.Doa kan sy boleh tak kawan kawan semua 🥲

Edd saya pun 7/8 tapi tak nampak sebarang signal baby nak keluar pun, mudah2an keluar sebelum edd sebab taknak kena induce

semoga urusan sis dipermudahkan , sy due 7/8 , smlm dh ad show , tp contraction xkunjung tiba lagi 😂

1y ago

Yaa selalu begitu kena . semoga d permudahkan