Bukaan baru 1cm

Due 23.6 tpi bukaan bru 1cm, perut selalu mengeras ada tak mommy2 yg sma due dgn sya yg dh bersalin #secondbaby

17 Balas

Sy 27.6. Kes sama mcm awak. Kene induce ubat tak naik bukaan dok 1cm je. Masuk belon naik bukaan jadi 2cm. Pstu leaking air ketuban. Dokte buang belon. Dokte pecahkan ketuban terus. Bukaan pun dah 4cm. Buat ctg baby jantung dah tak cantik. Terus tolak emergency ceaser. Takde rzeki nk normal. Takpe lah Yg penting nyawa baby selamat ☺️

saya due sama ngn sis. semalam keluar air & lendir jernih. terus ke klinik. pagi tuh mmg perut mengeras je. cuma tak sakit sgt. tengah hari keluar lendir. doc ckp takde bukaan lagi. cuma tanda² awal dah ada..so kena standby 2 3 hari nih. doc pun ckp sakit akan makin kuat & kerap. harini pun banyak kali mengeras. cuma tak kerap lah.

10mo ago

belom lagii. tapi dah kerap sakit2. tadie baru turun tanda lagi.

sy due 11.6 tapi pg tadi sakit sakit.. bila pegi hosp 1cm lpstu doc bg balik dlu.. bila balik keluar lendir mcm telur putih tu wrna coklat2.. sekarang confuse nkg hosp lagi ke takyah. contraction pun 20-30 sekali

10mo ago

mengeras sakit akn rasa contraction. rasa dia mcm sengugut tp lg sakit. kalau mengeras je perut rasa penuh,ketat mcm tu.. sy pun ank kedua ni bru tahu mcm mana mengeras

saya sama due date dgn awk ..tpi 3/6 dh bersalin....mmg perut selalu sgt mengeras Dan esk nya rasa contractions yg kuat sgt...selang 5 minit... alhamdulillah proses persalinan lancar

10mo ago

alhmdulilah thniah,sya pon asyik mngeras ja tpi tktrun tnda lg

sy pon due 23.6..3rd bby..xde lagi tanda2 ni..msh boleh nk berjln membaking roti je..cuma kurang selesa bla ddk lama,selesa baring tu pon kena sokong byk bntl hehe..

saya due 22/6 tapi sampai hari ni 9/6 masih takde tanda. sakit tulang pelvis je dgn kerap lapar. 22/6 kena serah diri sbb gdm on dc #firstbaby

10mo ago

Sama due kita,semoga dipermudahkan sis

sy 22/6 pon bru 1cm... perut mengeras kdg2.. tp esk dah kne induce sbb gdm on ubat... semoga dipermudahkan urusan kite semua..

10mo ago

updated.. da induce belon harini .. belon da jtuh n pcah air ktuban.. jln da buke 4cm dr pkul 2 lg.. belum ad progress.. hrap bersalin lah mlm ni.. mohon doa mommies semua

due sy 29/6 .. perut asyik mengeras je . 2 3 hri ada turun lendir jernih. xde rase skit .perlu ke sy perg hspital.?

Hi awak terus ke hosp ke masa perut mengeras? Perut mengeras tu konsisten tiap 5/10 minit atau tak konsisten ya?

10mo ago

tak,time tu tgh chckup dgn doc pstu perut asyik mngeras doc sruh nurse pantau perut mngeras,pastu ada contraction doc terus chck bukaan da 1cm,

21/6 hri ni 2kli buang air bsr jnis cair lps tu prut mengeras tp skjp je dh 2kli mengrs hri ni tnda lain2 blm ade

10mo ago

semoga dipermudhkn sgla urusan😊