Confort zone

Duduk rumah,tiduran,main hp,jaga anak-anak,kemas rumah,masak-masak bagai adalah diluar zone selesa bagi seseorang yang namanya wanita yang sukakan aktiviti luar separti saya.

5 Balas

kalau awk suka aktiviti luar. discus lah dgn husband. bagi 'me time' seminggu sekali.. sebulan skali ke kan.. kena mula dari awal. jgn anak besar/bertambah baru nak mula. agak susah sket tiba2 nak tukar rutin. husband pula bila awk takde ckp apa2 dia akan igt awk selesa dah biasa dok rumah. jgn jadikan status seorang surirumah utk menghalang minat n hobi. ibu2 pn perlu lepaskan tekanan, tarik nafas lega sekali sekala. 🤭 tugas seorang ibu/surirumah mmg takkan pernah habis. moga dipermudahkan ❤️

sis try la discus dgn hus tolong jaga ank pd hujung minggu, sis keluar la buat aktiviti yg sis suka.. Akak sy mcm sis.. Hujung minggu hus dia jaga ank. dia pergi hiking atau camping.. Kdg dia angkut ank dia g camping.. Mmg sejenis yg jiwa kental la.. Pernah ddk umah kejap jg ank sambil tu dia berniaga.. Lps tu dia bekerja balik.. Kumpul duit, dia pergi hiking kat luar negara pulak.. Yg penting hus pun fhm minat isteri..

Dulu saya macam sis tapi sekarang anak2 semua dah sekolah. Lepas hantar anak sekolah saya akan ke taman jalan2 lari2… p shopping sorang2… makan dikedai sorang2… keluar dengan kawan2… tu ja me time yang ada… bila anak2 dah balik sekolah masa dengan anak2 pulak…

maksud puan, puan xminat rutin yg puan ckp tu ke?...kalau ads toleransi dgn psgn..why not 😁

👍