Tumpang gembira...

Dua bulan nieee sya... Rase sedih tapi dalam masa sama tumpang gembira... Kawn2 saya yang mengandung awal tahun niee semua dah ada yg bersalin dah dalam dua org dah... Bulan 12 @ 1 tahun depan lagi dua org... Syoknya tngk depo senng sngt2 lekat... Bulan 1 tahun depan niee cukup satu tahun saya keguguran.. bila ingt balik kalau tak ank saya dah berpa bulan sekrg sedihnya... Bila dengar je kawn² nak beranak berpa bulan lagi.. sya kalut beli hadiah baju baby dekat kawn² pilih baju macm nak bagi dekat anak sendiri... Saya dengan suami pjj dua bulan sekli dia akan balik... Kadang² rase sedih bila suami duduk tanya... Lepas balik cuti cek tak lagi upt macm mana dua line tak... Setiap kali cek satu line je... Saya dah scan perut dr cakp okey pastu saya tak puas hati buat scan dari dalam cek telor... Dr kata rahim semua elok... Sebab bnyk yang cakap lepas gugur sush lekat baby... #semogaadarezekidapatbabytahunini

9 Balas

Lps gugur senang lekat sy selalu dgr. Takpe sis rezeki semua Allah dh tentukan. Sy selalu anggap kita semua tgh beratur tunggu giliran. Ada yg Allah bg ujian keguguran. Layanlah anak2 kwn dgn baik. Selalunya yg baik dgn anak2 ni n takde masam muka ni sy selalu nmpk dia pun akan pregnant juga. Yg penting suami supportive! Kena tahu yg pregnancy ni bkn dari perempuan saja tapi suami jugak. Kalau perempuan berusaha jaga makan jaga berat badan, maybe lelaki boleh cuba jaga makan utk hasilkan sperm yg byk dan sihat. Selalunya gugur sbb sperm tak sempurna. Semoga dipermudahkan segala urusan.

7mo ago

lps gugur boleh jd sng lekat or susah lekat..bgntung hormon..sy antara yg lps gugur susah lekat..done check fertility for both dan alhamdulillah ,2bln lps buat HSG, lekat dgn izin Allah.. skrg dh keluar sorg dh...alhamdulillah... smga tukang post dpt smgt utk mencuba..tgk pd org laun yg lg lama ttc..sbr dan kuatkan kesbaran;)

inshaallah ada rezeki awak amalkan acid folid sy pun first pregnant pun gugur dan ttc 1tahun9buln alhmdulillah bulan ni allah hadirkan malaikat kecil dlm rahim sy , sy doakan awak pun akan dpt merasa suatu hr nanti jgn pernah giveup , mkn acid folid vitamin c , jus pati delima lpstu download app p.c untuk cek wktu subur awak 🥰 inshaallah sampai satu masa allah akn bagi pada waktu yang tepat yg penting doa usaha tawakkal berserah pada allah swt ❤️

Try pakai opk check waktu subur. Saya prnah gugur and pregnant balik lagi. Sis ok xde masalah ape2. Saya ni pcos both ovary lagi. Alhamdulillah dah bersalin dah pun harini hari ke-13 pantang. Saya doakan smoga sis ade rezeki preggy lagi pasni amin..

7mo ago

setuju dengan sis jacyntha. cuba sis guna OPK. kalau tak ada masalah apa2, mungkin cuma timing bersama tu yg perlu dirancang. lagi2 sis PJJ kan, jadi setiap waktu tu berharga.

Kalau nak lekat, kena bersama suami sehari sebelum tarikh subur. Kalau sis period teratur, senang nak track hari subur. Tapi kalau period tak teratur, kena guna opk.. bila line terang je kena bersama. in shaa Allah semoga ada rezeki sis..

Takdelah sis, saya gugur 3 kali dah. Last haritu sampai buang sebelah tube, alhamdulillah skrg dah mengandung 6 bulan. Semoga dipermudahkan urusan sis dan suami 🤲 #btw saya kerap guna opk untuk check waktu tepat untuk bersama

saya lepas gugur kali pertama ambik masa 2 tahun tapi gugur LG 12 w...Klau 3 allhamdulillah 1 tahun dah lekat blik...jgn stress ye sis buat x tahu je nnti tahu mgandung je MCM saya

Sya tahun lepas gugur bulan 12 allhamdulilah lekat skrg sya dh 8bulan

Sis try consume mamariam insyaAllah

semoga ada rezeki