Gain weight too much

Dua bulan berturut berat naik 3kg. I already control portion of food. Tapi selalu rasa lapar. Now 25w. Berat 45kg ➡️ 55kg. What should I do mommies?

6 Balas

sy dulu mcm sis jugak..45kg. rindunya zaman keding kurus lidi 😂 at the end of pregnancy, total weight naik 20++kg 🤣 alhamdulillah x sangkut mgtt tapi. mak sy risau tengok sy makan sbb dulu sblm kawin sy x mkn malam, tp sejak pregnant malam makan nasi 2 pinggan 🤣 so my tips, makan banyak, exercise pun kena sama banyak la. jgn jadi sedentary. nway, dont worry too much, just enjoy the phase ok 😊

3y ago

Sebab enjoy sangat la ni naik banyak😂 Awal awal risau kot sangkut gdm darah tinggi ke apa, tapi since semua okay, so takde la nak terlalu fikirkan sangat. As long baby sihat. Hehehe nanti dah pantang semua, start terus exercise💪🏼

sy stiap bulan naik 1kg kdg2 turun . after 5bulan bru naik 2kg sebulan . cuma kdg2 lebih naik dlm 2.5kg . buku tetap merah 😂 . sy mkn nasi 1x je sehari . lain sy mnum air or mkn buah2 . sbb xna dgr nurse bising2 kn sy n asyik kne checkup . sy kerja susa na dpt cuti . so sy sndri kawal pemakanan . sblum pregy berat 55kg skrg 29w berat 61.5kg . First baby .

saya hritu berat naik 2 mggu 1.5 kg. so saya buat eat clean.. mkn benda tk bermnyak lgsung.. nsi mkn kerap tp dlm portion sikit je.. byk sya buat sup ayam tnpa tumis.. alhamdulillah smggu berat sya turun 400 gram.. tk naik dh.. 😂 wlaupun mkn kerap..

3y ago

Berat turun pun jadi masalah. Sebab satu minggu at least naik 500g. Nurse risau knp turun selalu naik je😂 Serba tak kena kita jadinya. Tapi faham je tu tugas diorang untuk pantau keadaan kita.

my 1st son mcm ni la. before preggy 44kg. cukup 9 bln, almost 70kg. wuih..mengamuk nurse. mmg x bole control. selera kuat. mggu2 terakhir..cekup seminggu sekali. bole naik 2kilo.kena ceramah..kena jmpe dietician. hahaha...kenangan btl.🤣

3y ago

Memang yg first macam tu ke? Berselera betul makan. Sebenarnya, 3 bulan deret 3kg. Penat control, tapi berat tetap naik mendadak. Nak akhir akhir dah baru naik sikit sikit je😂 Skrg dah 62kg, counting days je lagi☺️

Comel.. Tu terlebih happy tu mcm sy. Overall preggy 10kg naik🤭 Jg pgmbilan gula & nasi puan. Try nasi putih ke nasi perang. 😘 Dietitian akn jumpa ibu2 yg mddk naik berat ni. Moga bermanfaat untuk mommy #TAPSupermoms #TAPactiveusers

3y ago

Alhamdulillah takde gdm. Gula, bp,hb semua elok je,so tak kena jumpa dietitian. Total naik 17kg😂

biasa la tu sis.. jgn stress2.. sya bfore prgnant 53kg.. skrg 32w4d dh 65kg.. .😅 tp skrg sya try to control mkn. ganti roti putih ngn wholemeal, mlm jarang mkn nasi..

3y ago

Fighting mommy💪🏼 Moga dipermudahkan urusan