Positif ke?

Dpo ke 7 hrini.. ibu ibu rasa mcm mne yee ?

Positif ke?
17 Balas

Hehe. Awal sis check.. Implantasi ni berlaku masa DPO hari ke 9-12.. Pada DPO 7, sekiranya sperm ayah & telur ibu berjaya senyawa, sel masih dikenali sbgi zigot & dia terus membahagi sel nya mnjadi embrio. Tempoh ni sgt penting... Sis jaga makan ya, jgn ambil mknn yg panas/tajam dulu. Asid folic jgn skip. Ambil mkanan yg boleh tingkatkan hormon HCG mcm avocado/brokoli (boleh goggle). InsyaAllah senang lekat nnt. Try sis check lg pada DPO 13, mudah-mudahan UPT sis positif. Amiin..

2y ago

Oo.. Kt test ni sy nmpk double line nya, kabur2 je. Klu still x period lg next 3 day mgkin boleh test lagi tp try pakai jenis yg lain pulak. Ikhtiar & tawakal ye sis, InsyaAllah ada.

line x nmpk tp inshaAllah +ve. cuba check lg dlm seminggu. mungkin hormon hcg kurang ke kn mne tahu.. ada org kata check dpo 7 ni awal sgt, tp sy hari ke 5 dh detect. tgk atas hormon hcg masing2.. inshaAllah kalau add rezeki akan tetap ade 🥰

DPO tu day past ovulation, dikira selepas hari subur.. Klo baru DPO7, penempelan blm blaku lg😅 biasa org mula cek pregnancy DPO10.. Tapi klo x tahan mental, cek lepas delay period betul2.. Semoga ada rezeki awak 🥰

2y ago

Maaf saya silap.. maksud saya dh lewat 7 hri

Cek lps 10/12 hari sis. Mcm sy lambat period 5 hari masih -ve. Lambat 10 hari cek lg sekali ada double line tp samar sgt. Cek hari ke 12 baru nmpak double line pun xberapa terg. Tp lg terg dr hari ke 10 😊

Saya rasa tunggu sampai 7 hari missed period. Kalau period datang dulu, jimat duit beli UPT. Kalau period tak datang dan memang pregnant, line akan jelas dah.

yang upt pink ni saya selalu dapat faint positive even tak pregnant. mungkin boleh cek bila dah DPO10 tapi guna jenama lain.

Masih negatif..nnti cuba kalau dh lewat period 7 hari..ms tu mmg dh naik double line..Jangan lupa amlkan asid folic ok..

nmpk mcm ada faint line. sis cuba lagi 2 minggu nnti inshaaAllah terang kalau ada rezeki

nak konfirm kan result kne buat hari2..biasa nya akan terjawab after 2weeks inshaAllah

Hi sis, DPO7 masih awal tp ada faint line kat situ. Boleh try DPO10 check balik. 😊