Sangkut GDM

Down rasa sebab sangkut Gdm 🤧😂 ingat dah lepas sebab after 2weeks nurse baru call. Result lepas minum air agak tinggi, 11 1. So nak tanya yang berpengalaman mcm mana diet utk gdm? 2. Apa brand mesin test air gula yang sama mcm KK guna? Atau brand yang recommended? Tq 😃

1 Balas

1. diet suku2 separuh, tinggalkan air manis dan semua yg berkaitan 2. mesin test air gula yg cek dekat KK tu kalau darah yg ambik dekat lengan tu buat dekat lab, so tak tahu brand apa. kalau yg cucuk hujung jari tu any brand pun boleh. cuma nk ingatkan bacaan dia takkan sama cucuk jari dgn ambik darah dekat lengan