Ada tak yang bersalin 37 minggu?

Doktor inform saya baby dah besar pada usia 36 minggu. So saya bercadang nak trigger diri saya sendiri beranak. Sebab saya nak ambil cuti bersalin lebih awal. Ada ke ibu-ibu yang bersalin 37 minggu? Ok ke?

8 Balas

Sayaaa.. Bersalin 37 minggu 4 hari, kalau tak plan asal doc nak induce 38 minggu, tup2 30 Disember pagi tu, dah leaking.. Sampai hospital dah pecah, jln dh 4 cm, bby tidurrr.. Last2 emergency ceaser.. Alhamdulillah.. Dh hari ke 4 bby lahir 😊

6mo ago

Induce 38 minggu sebab baby besar ke? Kalau lebih 37 minggu ok la ye? Saya takut terberanak awal.. nak baby full term and sihat 😞😞

Saya🙋🏻‍♀️First pregnancy bersalin tepat 37 weeks hehe. Dah sampai masa. Tanda saya leaking air ketuban.

5mo ago

Ciri2 air ketuban - Colorless - Odorless - Effortlessly (tak perlu teran atau tak boleh nak tahan. Air mengalir dengan sendiri sikit sikit)

saya bakal bersalin 37w4h..sebab sy request Elctve ceaser..oky je..jnji berat baby smua cantik

sy bersalin 38w2d... induce masa 38w... sbb gdm on metformin...

5mo ago

Ikut orang jgk kot... sy masuk ubat kat serviks tak sakit pun... masuk belon round 1 ward bnyk kali pun x jatuh... sakit pun tak rasa... cek bukaan 3 cm masuk labour room... doc pecahkan air ketuban, masuk ubat drip... time tu baru la ada rasa sakit... tp sebab sedut gas n cucuk ubat tahan sakit dia cam sakit tp mamai... 😂

saya bersalin 36 week, tanda2 dh kluar darah+lendir

4mo ago

maaf sgt2 lmbt reply baby okay, baby saya kena tahan wad sbb kuning, tpi 1 hari je

Sya bersalin 36w5d, ketuban leaking

5mo ago

Sis @nur atasya, ketuban leaking bila dia kluar x dpt control mcm air kencing.. lepas tu dia akan sntiasa kluar.. kena pakai pad once ada leaking, utk monitor warna air ketuban takut baby da berak atau x

klu paru2 baby dh matang okay je

sy bersalin tepat 37 minggu..induce

5mo ago

sy induce msuk ubat kt serviks. pukul 7 pagi. sekali je. pukul 12 dah sakit contraction. tp pukul 12 tgh mlm baru selamat bersalin 🙂