Air Ketuban kurang

Doctor kata air ketuban kurang ? Feel down ? Nak tny kat mum’s ada Cara nak Increase air ketuban #36weeks5days #Firstbaby

9 Balas

Sama lah. Bulan lps check ketuban kurang. Sy dah makan tembikai byk pun tak menjadi. Bulan ni check kurang lg. Paling berkesan mnum air masak je byk2 sis. Doc sruh sy mnum air je at least 1.5L sehari. Sy dh la susah mnum air 😭

Cousin saya pun air ketuban kurang , dia cakap orang suruh makan tembikai . Saya pun tak pasti berkesan ke tak . Minum air bnyak sebab kalau ibu minum air kurang boleh menyebabkan air ketuban kurang juga kalau tak silap saya .

5y ago

Noted sis. Thank you 😊

sy bru discharge hospital sbb air ktuban kurg sis. alhamdulillah dh ok klau tk mmg kne pkse branak trus. sis bykkn mnum air msk n mkn buah yg byk air cm tmbikai InshaaAllah ok

4y ago

Alhamdulilah masa tu berapa mggu?

Saya Ada baca dalam article kena makan buah tembikai utk tambah air ketuban...sis Cuba la...Mana taw boleh membantu..

5y ago

Thank you for share sis . Will try 👍🏻

Air Masak 2.5 Liter, Buah tembikai, Air kelapa, Air Zamzam tu jer yg saya tahu.. Semoga dipermudahkan ye ibu...

Mkn buah tembikai mommy...ramai yg bgi petua nie...sy x pnh try la sbb xde masalah tu...

Ada yang kata mkn buah tembikai..dan air masak pon kne byk minum jgk sis

i pun air ketuban kurang , masatu 37w 4d g cek up KK .. doc scan , terus refer hospital .. xsmpat pon nk cuba tips2 yg kwn2 bg .. smpi hospital dorg trus tahan xbg balik .. i kne paksa bsalin.. induce 2 kali .. fyi i minum air 3L keats dlm sehari , xprnah kurang minum air masak

5y ago

Sama dgn sy sis..tp masa tu sy 36weeks...