Upt positive di klinik swasta. Check upt di rumah selepas 5 hari, result negative.

Doc cakap terlalu awal, dia sruh repeat upt sendiri, result negative dah selepas 5 hari.. skrg tngah tunggu period dtg atau tak.. Ada sesiapa mengalami situasi sama?#ingintahu #seriusnanya

2 Balas

period sis dah lewat berapa hari? ye betul,terkadang memang tak dapat detect sbb terlalu awal. kalau saya biasanya akan buat UPT setelah 2 minggu lewat period.

2y ago

owh..tak ape,nanti dah lewat 2w boleh try buat UPT. awal² ni mmg tak dapat detect. kalau nak scan pun belum nampak sis..biasa 7w/8w ke atas scan baru nampak..

xpe sis nnt boleh ulang test lg. mngkin tggu lg semingguke