37 week 4 day

Doakan saya selamat melahirkan,bukaan baru 2 cm,takde keluar tanda tanda cuma baby kerap mengeras dan belakang pinggang sakit sangat.Direct pac terus admit.

37 week 4 day
14 Balas

Semoga selamat bersalin.. Sy dr 37w bukaan 2cm smpai harini dh 38w 1d. Brickston hicks makin kerap, smlm 5min sakit2 smpai 6jam confused nk gi hospital ke x sbb xkuat sgt dan pagi ni hilang rs contraction tu. Penat nk gi ulang alik, warded kali kedua pun still 2cm tu. Memandangkn xde risiko doc bg balik, sy pun xnk induce dlu tp kalau kali ke3 warded atau msih kat ward harini doc suggest induce, tp risiko induce berjaya atau xberjaya ada. Xde jaminan.. So sy blik jela..pantau gerak baby dan tanda2 bersalin kat rumah. Hospital dekat, doc pun bg blik. Klau jauh mgkin sy duk jela kat ward tggu suggestion doc. 3rd pregnancy.. Tp xsama pengalaman dgn ank 1st dan 2nd. Doakan sy ye..

8mo ago

same la kita 37w sakit tapi skrg da 38w 1d still xde tanda due minggu depan 23/2 ..so tunggu je la bila nak sakit..sbb dr pun kata tunggu sakit tapi klu xde tanda 22/2 kene pergi hospital

Saya 39w . Duedate 18/2. Maaf nak tanya dan saya nak meluah sesuatu , saya tak tahu PAC tu apa tapi akak terus pergi kecemasan ke atau dewan bersalin ? . Maaf firtsmom hehe . Perut pun kerap mengeras dan skrg saya ada buasir .. takde keluar darah then 💩 tak keras pun . Tapi tula nak baring atau duduk tu tak selesa . Kena pergi hospital juga ke ? Sebab appointment saya 14/2 ni kena jumpa doc nak scan then dpt surat serah diri dari doc klau masih takde tanda” . Tapi ramai ckp perut mengeras ni salah satu tanda juga .

8mo ago

pac tu bilik saringan

due saya 28/2..hr ni genap 37w4d.kerap rasa mengeras jg kdg sakit mcm contraction tu pun dtg² tp x selalu la..mcm dlm setengah jam mcm tu rasa² nya..sakit pinggang, krem kaki..adoiiii...perlu pg hsptl ka jg klu situasi mcm ni atau mau tunggu tanda²

8mo ago

sis due 28hb jg ka?saya ni kdg rasa x selesa jg perut kdg d bwh tu rasa sakit dan nyilu,tajam²..mcm ada benda cucuk..

Takde tanda tanda juga.Cuma perut mengeras sakit dan belakang pinggang sakit sgt.So direct jer pac.Kat bawah tu berapa hari rasa tak selesa cam kembang jer.Cek ctg ada 2 kali contraction.Cek bukaan dah 2 cm.Direct admit masuk wad.

8mo ago

aminnn kak

waaauu akak sama due dgn sye sye pon hr ini 37weeks 4day tp sye x de tanda tanda lagi sakit belakang tu ade kalau blh nk tanye apa petuah akak buat sampai ade bukaan 2cm kak semoga di permudah kn urusan persalinan akak aminnn

Ms sudah bersalin ke? Ms pernah share yg Ms minum castor oil, does it works? Koyakan & jahitan kurang tak? tlg share Ms your pengalaman... 1st time mom due on 20 Feb 😭 mucus plug out on 11 feb

8mo ago

Baby lahir 14/02/24 jam5.48 ptg

Semoga dipermudahkan urusan bersalin sis dan selamat semuanya. Saya pun dari malam tadi kerap mengeras 5 10 minit tapi tak de sakit atau tanda2 lain. 37w tepat harini.

8mo ago

Sama la servik tebal.. Jauh dan baby tggi xnmpk turun.. Esok bru cek kk pulak.. Harap2 servik lembut dan ade bukaan la. Contraction kejap ade kejap hilang mcm tu je.. 😊

Have a safe delivery, Ms... I'm really happy for you dear... I know you through this app. You're a very kind-hearted person...

Semoga dipermudahkan. Tapi ni hosp mana kenapa pakai plaster tu kt tangan sakitnya nnt ya Allah🫠🫠🫠

Saya doakan semoga dipermudahkan urusan awak untuk bersalin... selamat ibu dan juga baby dan sihat semuanya...

8mo ago

Thank you so much doanya🙏🏻😊