Hye.. apa beza buat buku pink dkt klinik kesihatan kerajaan dgn swasta?? Krjn lama nk tggu giliran

Dia bg next tarikh buka buku pink lagi 20 hari. Tadi sekadar nk confirm ja dlu dgn UPT.. penat jalan sana sni #bantusharing

9 Balas

better check up kk. sbb swasta tak sedetail kk..kalau kk ada 10 benda yang kena check, swasta 5/10 je yg dia check. mmg penat sikit tgu, detail sgt, kekadang kena bebel tp takpa la untuk kebaikan ibu dan baby dalam kandugan. tapi terpulang pada mommy kalau ada duit lebih sesekali nak buat scan kt klinik swasta takda masalah 😊😊 moga yang baik2 ja buat mommy dan baby 😉

Sy pgi kk je. sbb x brp nk snggup swasta dgn byrn. dh la gaji 1k je. komitmen sana sini 😅 sy call kk masa 5w. Sy dpt appointment bukak buku nk masuk 7w sbb pnh gugur. jd bgi Sy okay je nk tunggu. kalau ada bleeding bru refer swasata

Pengalaman saya checkup kat KK tak lama pun. Tapi kene datang awal la utk q. Saya selalu appointment pkl 8, 8.30 dah boleh balik kalau takde pape masalah. Paling lama pun balik pukul 10 sbb jumpa doc.

sy checkup di private tapi buka buku d kk. do suggestkan better buka buku d kk. apa2 masalah masa bersalin nnti dorang akn refer ke gov jgk kalau tkde pakar

3y ago

yup dorang tau je sbb buku scan bby dri priv hosp. dgn kk ad appointment jgk sbulan skali. private pun sama. still lgi akan follow up mcm biasa.

dua² boleh guna samada utk krajaan or swasta..

Klu nk lg detail cekup better kk..

Swasta pun kadang2 lama tunggu

duadua boleh

dua2 blh