Usia kandungan 35w6d

Di usia kandungan 35w6d normal ke kerap rasa cucuk² dalam perut dan bby kerap mengeras walau masa baring... sy xtau dan xpernah alami contraction.. masa anak pertama czer 34w.. adakah rasa cucuk² tu false contraction? Nak prgi hosp takut kena marah je nt sbb sakit biasa je.. boleh sesapa tlg jawab? Terima kasih

2 Balas

kalau sakit sekejap.. tu biasa nyaa org kataa baby tengah berada dijalan.. kalau contraction bebetul biasa nyaa ada turun tanda. dan sakit menjadi kerap dan kuat.. tapi make sure awak pastikan baby aktif dalam perut ok dah tu.. tapi kalau sakit tu makin datang ... dan kerap.. awak leh refer hosp terus. takde masalah.. takut apa2 kan

7mo ago

terima kasih atas maklum balas.. setakat ni takde apa² turun tanda..cuma kerap rasa menyucuk² dalam perut .bukan seluruh bhgn perut ..cuma berubah² tmpat.. paling kerap rasa menyucuk² area pusat dan tmpt czer lama.. Alhamdulillah bby masih aktif mcm biasa...

false contraction

7mo ago

terima kasih sisnatas maklum balas