Alergik/exzema

Dh g klinik doc kata ruam susu,dpt la ubat sapu & syampu tp mcm mnjadi je bnde ni naik sbb makin bnyk,tkthu laa nk pakai apa lg,sudocream,youbaby,viprolabs bnde bkn murah mahal jugk tp makin naik kesian bby#ingintahu #seriusnanya

Alergik/exzema
24 Balas

Salam.. Anak sy prnh kne kt pipi.. Merah, tp kering.. Nurse suggested guna suu balm for kids.. After few months hilang.. Kne consistently apply.. Sampai skrg anak dh 1 tahun, klau ada kering2 ckit trus sapu, after few days alhamdulillah ok.. Mcm prnh dlu dpt advice suruh try sapu air susu bdn ibu, tp ingat² lupa betul ke x.. 😅😅 Semoga anak puan cpt baik dan membesar dgn sihat.. Aminn.. ♥️

try guna soothing cream jenama buds... memang mahal tp gune tipis.. sikit sikit.. nak senang gini.. pas mandi lap sikit muka bby.. sapu.. picit sikit da.. insyaAllah puan jimat.. tahan sebulan lebih.. dan puan dpt result dalam 3 hari... sebab anak saya yg ketiga dan last pun kene ezema...

ank sy pon time br blk dr hospital smggu jd mcm nk ruam susu pegi klinik bg ubat sapu. doktor kate sapu dlu klu hilang n tak naik just ruam. tp klu naik blk tu ezema bby. so far bby sy lps letak krim tu hilang Alhamdulillah

Assalamualaikum..Klau ank tak sesuai cream try iktiar dgn bedak Pureen baby logo merah..Alhamdulillah 5 org ank saya masa baby mmg cpt elok pkai tu je untuk melecet atau ruam susu..🤍🙏🏻

masa ank pertama, doc ckp ruam susu juga.. masa mandi sy campo kn garam bukit jdikn cm scrub bby.. tpi gosok lembut-2 & bilas cepat-2.. Alhamdulillah cepat hilang..

cube try cetacphil sebab bgi saya losyen tu sangat bagus untuk baby ..tp taktahu la untuk anak awak ...tapi tak salah kalau nak mencuba

kena gi klinik pakar kanak2,klinik kulit..klinik biasa xboleh.anak sy eczema sy refer klinik menara ttdi jaya shah alam.

anak saya dlu kene ruam susu saya sapu bedak agnesia. lama2 dia kering. tapi taktau lah sesuai atau tak dengan bby awk

2y ago

Kalau eczema ni rasanya tak sesuai letak bedak. Anak saya dulu kurap susu kat pipi sampai berair. Kalau klinik cakap eczema. Saya guna buds face cream and cream baby egozite (beli kat kedai ubat cina). Alhamdulilah dalam masa seminggu dah makin elok.

Ada juga bby tk sesuai dngn susu frmula yg dia hisap mcm ank saya☺️.. klau bby bf ibu kne jaga permkanan jugaa..

sy pakai ni.. dan kerap cuci guna air dan tuala bersih. Allhamdullilah 3hari hilang. beli dekat Alpro Pharmacy..