Muntah

Dh 28week.. Setiap kali malam mesti muntah.. Muntah kuar darah sekali.. Kenapa eh? Tk blh makan pedas ke camne.. Emmmm

10 Balas

batter check sis tkot ad risiko ap2 . kita xtau . mcm sy dlu xd pndarahn xd btok pon hnye demam biase tu pon mlm . pdhl siang tu sy bru checkup kt klinik semua xd msala . mlm tu tibe2 demam . sy xnk pon g check tpi suami pkse sbb dy xsedp ati jdi dy bwk g klinik wlau pon xd demam dh pagi tu . mse check tu semua xok trmsod kencing pon jdi koto . last dorg check drh upeny sy kne denggi trus reffer hos . xd tnde brsalin tpi doc check jln bkk 3dh .

5y ago

dh 9bln 3ari kndgn sy mse tu . nsib baik juga da lps 9bln tpi kecian kt bby kelua2 kne denggi skli . tpi sepnjg sy kne thn wad sy xd ap2 pendarahan . mlot ke ap ke xd . bby je kne naik ruam dn ruam dy brdarah mse tu . sbb tu la klau kita preggy sakit je cpt2 check . kita xtau ap brlaku kn pd kita n janin .

Sebab saya pun selalu muntah sampai kua darah sikit. Tu sebab saluran tekak tu luka. Tapi better check doc la takut benda lain pulak.

5y ago

Ok mcm tuu. Ok tq

Muntah drah tu da xnormal sis. G l klinik tnya doctor apa masalah.kalau kat sni xdapat nk bantu pun.

Mybe tekak sis luka tu, sbb muntah je kn, sye mse mntah2 mcm tulh, tp better g cek dktr la sis.

sy br 8w..mmg alhan muntah malam..klau mntah skali ngn drh sbb tekak dh luka

sis ada bgtau doc n nurse x msa pg checkup?

5y ago

Belom lg.. Masuk rini bru 2 malam mnth.. Last checkup ritu 29hb. Akan dtg pnya checkup 14/8..knp eh cmtuu? Sbb kita tk thu la.. Ni 1st bby

Better g check doctor.

Pergi cek dokter sis

Pi cek doc

Bila muntah disebabkan alahan memang penat. Cuba elakkan makanan yg boleh “trigger” alahan

5y ago

Kena pantang masa pregnant lah nampak nya hahaha take care sis