Saya pregnant 21week skrg ,

dh 2 hari wktu pagi kluar air jernih, besar dlm 2 jari .. Tu air ketumban ke?jernih dan tiada bau. Kluar dari faraj .. #firstbaby

5 Balas

Sy haritu mcm ni juga. Rasa air jernih keluar dan tk boleh nk ditahan mcm air kencing. Rasa panas je mengalir. Pergi hospital, mmg betul ketuban dah kurang. Sbb seminggu sebelum tu baru monthly check up, beza ukuran air ketuban ketara sgt. Seeloknya klu rasa tk sedap hati bab mcm ni pergi klinik/hospital terus, bknnya tunggu jwpn kt sini. Tak apa lah klu false alarm, seeloknya kita dpt direct explanation terus kan

alhamdulilah, skrg dah 34week. kluar air jernih tu normal dan hormon dr ckp. . msa trace jgk dpt tahu uri dkt bawah... kalau kluar tanda2 mcm tu jgn lah bersama suami. sbb akn mbahayakan kandungn dan blh buat kte bleeding. tq mmy2

MashaAllah awalnya? Terus ke hospital utk kepastian sis.

boleh jd ketuban leaking

leaking tu