mohon bantuan😭

delay period dah 2 mggu lebih.. last period 14/12/23😭😭mohon bantuan #2kalikeguguran #ttc1year6month

mohon bantuan😭
11 Balas

period ok tak ? saya period jenis tak teratur sngt terok . masa delay 2 minggu period tu cek mcm tu lah terlalu samar tp bukan trus naik. cek pgi tu Tade trus buang mlm balik kerja tergerak hati nk tngok balik nmpk 2 line tp samar sngt. jadi saya cek 5 hari lpas tu baru naik clear 2 line . then prgi klinik scan pon tade pape, even kantong tade. tp upt kene buat lgi kt klinik naik trus clear jadi doc suruh dtg lgi 2 minggu. lpas 2 minggu dtg baru nmpk kantong janin kecik lgi heart beat pon tak dpt detect rupanya baru 6w. so means gap tu jauh tau. so awk tunggu je seminggu lgi ke InShaAllah ada tu. lgi awk cek pakai clear blue kan

5mo ago

period ok je kitaran 35hari..insyaallah semoga ada rezeki sy..aamiinnn

Nampak macam ada 2 line. Saya dulu delay period seminggu naik double line. Cuma garisan tegak tu terang sikittttt lagi dari dalam gambar ni. Alhamdulillah betul positif. Check dekat kk masa tu dah 8 minggu. 1st & 2nd time check guna clear blue jenis ni juga. 3rd time guna jenis lain. Tak sabar guna CB terus mula mula test tu sebab baca banyak orang kata CB lebih tepat & period saya regular circle tiap bulan. Cuba test lagi nanti ya. Maybe masih awal sebab tu tak terang. Semoga ada berita baik buat puan & husband. 😊

Garisan tak sama tebal tu. So far saya perasan kalau guna cb yg ni akan timbul garis halus tu kalau dibiarkan lama. Kalau saya pregnant garisan both tebal

5mo ago

ok2 tq awk☺️

Repeat je guna upt lain. Kalau upt lain pun double line walaupun samar2, insyaAllah betul preganant lah tu. bole jumpa doktor minta advise since pernah keguguran

5mo ago

ok tq awk🥰

cuba upt skali lg awak..sy dulu pun beli yg upt biasa dulu drip n tell...lpastu nmpk samar² bru sy beli clear blue..tp yg ada tulis berapa week tu

5mo ago

insyaallah nnti sy repeat balik.. tq awk🥰

beli yg biasa dulu, yg biasa pun dpt detect tpi kena test lpas kita bngn tido tnpa minum air . klau period regular sah pregnant

5mo ago

ok tq awk

boleh terus ke klinik untuk buat beta hcg/ check hcg melalui darah untuk lebih kepastian

5mo ago

tggu 2-3hari lg nk pergi klinik..semoga ada rezeki sy..aamiinnnn

mcm positive jaa tu sis... cuba pergi scan kat klinik dlu..

5mo ago

insyallah.. semoga ada rezeki sy

Sy penah kena mcm ni dengan cb..invalid.. try lg sekali..

5mo ago

🥹..tq awk sudi komen😍

semoga Allah permudahkan segala urusan

5mo ago

aamiinn3