Rebonding dan gunting rambut?

Hi dekat sini ada tak ibu hamil #firstbaby or ibu hamil yang pernah rebonding dan gunting rambut ? Teringin pulak nak pergi buat rambut🫣🥹 ada kesan2 apa ke? Please pleaseeee share girl 🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻 #bantusharing #pleasehelp #firstbaby #firstmom

4 Balas

Ibu boleh gunting rambut but jangan buat rebonding or relaxing or even hair dyeing sebab saloon akan guna pelbagai jenis bahan kimia and bahan kimia ini akan diserap masuk kepala kita (scalp) and darah which is x baik untuk baby and also for ibu of course. TIDAK digalakkan ya, but ibu boleh gunting rambut no problem.

2y ago

terima kasih 🫶🏻 okay tak rebonding. Gunting je 🥰

Gunting rambut boleh sis, rebonding pakai chemical kuat tak elok utk baby. Dan tak blh rebonding waktu pregnant kalau pergi saloon pun diorg takkan buat sbb tak berani

2y ago

Tulah semua ckp tk boleh. Terima kasih semua🫶🏻 okay tak rebonding. Gunting je 🥰

Rebornding xboleh ye. Chemical yg di guna bahaya utk kandungan.

2y ago

Okay saya gunting jelah🫶🏻

Gunting shj

2y ago

Terima kasih 🫶🏻 okay tak rebonding🥰