Any Tips

Dekat rumh pulse rate cantik je.. Bila g klinik melambung tinggi. Smpai 170.huhuhu. Mcm mana nk buat yea.. Rynie sy amik drh dkt hospital... Tggu result.. Risau la

Any Tips
13 Balas

Saya masa awal2 pregnant pon sangkut tekanan darah... Cara saya buat, sy dtg awal ke klinik.. masa menunggu panggil nama.. Releks je sambil tu tarik nafas pastu hembus... Buat byk kali... Bg kita releks je... Masa nurse check pon sama... Tarik nafas pastu hembus... Byk kali juga... Smpai skrg bacaan ok je.. Xtggi... Ni pon nurse yg ajar..

4y ago

Dah cuba tp xmenjd.. Huhu.. Skrg dah 7 bulan hamil,

saya pun macam tu juga, sampai kena ambik darah utk cek tyroid, cek jantung tapi semua ok jea resultnya hehe. Nurse pun ada kata saya nervous sngat masa cek nadi, jadi setiap kali nk cek nadi nurse suh saya relaks dulu baring kat katil, lepastu baring mengiring ke kiri, baru nadi tu jadi rendah. 😂

sme lh dgn sy sis..bila bt dkt uma cantik je bacaannye..bila dkt klnk tknn jd lain plak..mgkin salah satu kita dh lme menunggu pastu kita boleh jd gemuruh..sy slu cm.tu bila dkt klnk lme nk tgu pgl nme drh pn boleh jd naik juga..kne pam 3x baru tekanan drh tu cntik..

4y ago

Xtau la.. Asl jumpa doktor ka misi ka mula la jd gemuruh.

Samalah kite sis. Kat rumah seratus belas² je, sampai kk jadi 130 ke atas 😂 ade tnye nurse, nurse kata biasalah tu awak nervous dtg checkup. Nak tenangkan diri tak tahu macam mana hmm

sama .. kt rmh cek normal tp bila kt klinik jd naik mendadak..tpksa cek manual bru ok .. rsa kdg mesin drg rosak sbb da byk cek pesakit lain.. tp kdg nervous nk check up pun ada😅

4y ago

Jd takut tgok mesin check drh dkt klinik

sy pun sama kalau depan nurse naik mendadak..biase nye akn ambik sekali lagi.time tu sy buat xtahu je..sambil sembang2 ngan baby.ckp bnde yg best2..nnti trun la tu

ini dinamakan white coat hypertension. hypertension bila nk g jmpa doktor2 misi2. either sbb takut jrum or excited. mcm2 faktor. 🤭sama la mcm saya tu.

4y ago

Betul. Kdg2 smpai dah xtau nk buat apa dah nk bg hilang

sama la sy kat umah check ok jer...sampai sn naik pulok hihi...sy ada nervous tu la yg pyh..tp bila dh rehat check blk baru ok...😊

sbb tu naik sis. sis risau + nervous + anxious. sis relax2 je. borak2 ngan baby. jgn pikirkn pasal kne check tekanan darah.

nervous la 2 time check up 🤭 sblm nk check kne relax dlu..bila nervous memg bacaan pun jd nervous 😅

4y ago

Tiap2 bulan doktor buat ecg.. Huhu