Morning sickness

Dear mommy, Is it normal bila rasa mual bila minum air masak, bau masak esp bau minyak masak? Pregnancy 13 weeks tp rasa mual yg sgt2 bila consume folic acid & sy stop consume. 😢 Rasa appetite mmg takde sgt, air pun rasa taktau nak minum apa utk elak kelat & berlendir mulut dan tekak. Need advise from mommies pls. Btw, this is second pregnancy. First one miscarriage last year 🥺

4 Balas

hi, pagi mmy. saya pernah kena macam mmy. saya tukar jenis folic acid, dan layan morning sickness. pembawakan baby. tapi masa saya kena memang lembik. jangan skip folic acid. cuba makan atau minum mana y boleh. saya kena muntah-muntah. tapi pergi klinik mintak nasihat doctor. masa checkup pun bagitau nurse dan doctor. be strong i know u can do it. 🌼

Hi momies, jangan stop folic acid tp cuba amik another vit seperti obimin sb u da 13 week so da boleh tukar. Tak boleh minum air kosong cuba minum jus buah inshaallah boleh membantu.

saya pon sama... 😅😅 folic asic tu penting.. paksa ambil.. nak advise pon tak reti sebab diri sendiri pon tengah mengalami.. mampu makan bubur kosong je..

Cuba sis minum air kosong Tp yg sejuk...sy if minum air kosong suhu biasa tu rasa mcm tak leh go sngt...tp if air kosong sejuk better sikit